Tix.dk

Event info

Dicte & Frederik Vedersø - to af Danmarks mest anmelderroste sangere i nyt samarbejde med de smukke harmonier og den gode sang i fokus.

Fra duo til trio

Poetisk som kammermusik og med gennemslagskraft som et rockband Et helt nyt musikalsk samarbejde er på vej ud i landet, når sangeren Dicte og Frederik Vedersø fra The White Album og The Eclectic Moniker drager ud som duo. Med sig har de cellist og sanger Line Felding, så der dannes en trio.

De optræder med en lang række smukke kompositioner, hvor vægten er lagt på vokalharmonierne og det forfinede arrangement.

”Vi har hver især altid haft en stor kærlighed til de gennemarbejdede korharmonier og de storladne melodier, man finder i eksempelvis country- og folkmusikken. Både Frederik og jeg elsker, at harmonierne kan gå fra det blide og lyse over i det mørke og dunkle, så vi maler med den store, brede pensel”, fortæller Dicte.

Idé om samarbejde fra første møde

Frederik Vedersø og Dicte mødte hinanden første gang i 2017, da de begge sang til en række David Bowie-hyldestkoncerter, og de var ikke i tvivl om, at de skulle arbejde sammen igen.

Desuden har både Dicte og Frederik arbejdet med Line Felding i en række forskellige musikalske konstellationer og var enige om, at hun var den rette tredjemand med sin fløjlsbløde stemme og sit stilfulde cellospil.

”Det bliver en fantastisk konstellation. Frederik har en eminent stemme, der bevæger sig fra det glasklare til det mørke med ekstrem flair for smagfulde harmonier – og så spiller han sofistikeret lækkert guitar. Med Line Felding har vi den ultimative trio, hvor vi vil servere intimitet, poesi og groove til publikum. Med andre ord bliver det sange fra det levede liv. Det bliver gennemsigtigt som kammermusik og med gennemslagskraft som et rockband”, siger Dicte.

Bagkatalog, fortolkninger og nye toner

På repertoiret vil der være sange fra både Dictes og Frederik Vedersøs bagkatalog, men de vil også komponere nyt til trioen og fortolke andres sange.

”Vi holder begge meget af kunstnere som eksempelvis The Beatles, Bon Iver, David Bowie, Fleetwood Mac, Paul Simon og Neil Young, så vi lader os inspirere af deres måde at arrangere og komponere på. For os drejer det hele sig om den gode sang med det smukkest mulige arrangement; nøgenhed og skønhed i samklang med det rå og forrevne”, siger Frederik Vedersø.

Dicte og Frederik Vedersø er klar med en udgivelse i foråret 2019, der vil indeholde en velafstemt blanding af de to musikeres musikalske DNA.

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset