Tix.dk

Udsolgt
Billetpris:115 - 300 kr.
Event info

Livets muntre alvor 

Musik for sjov og alvor – og en usædvanlig instrumentkombination. En traditionel komponist følger en ny retning og en utraditionel komponist ser nærmere på traditionerne. 

Rossinis skælmske ouverture sætter stemningen med militær præcision og prægtige fanfarer i et muntert forspil til Brahms’ og Poulencs livsbekræftende musik. 

Brahms skaber et “superinstrument” ud af de to soloinstrumenter i sin dobbeltkoncert. Violinen og celloen supplerer hinanden i så høj grad, at de næsten vokser sammen i en helt ny og hidtil uhørt helhed. På scenen udgøres enheden af den franske violinist Éléonore Darmon, som ved flere lejligheder har været gæstekoncertmester i orkestret, og den unge danske cellist Jonathan Swendsen, der udover utallige priser også har vundet Den Danske Strygerkonkurrence i en koncert med netop Aarhus Symfoniorkester. 

Poulencs musik, derimod, er altid øjeblikkets musik frem for de store helheders musik. Hans Sinfonietta er musik med et glimt i øjet – om end han i dette værk i højere grad holder sig til mere traditionel musikalsk inspiration. Ganske ligesom Brahms altid gjorde det. Men konventionel eller ej: der er altid interessante musikalske landskaber omkring hvert et hjørne i Poulencs musik. 

Dirigent

Marc Soustrot                           

solister

Éléonore Darmon, violin

Jonathan Swensen, cello 

Værker

  1. Rossini

Ouverture til Den tyvagtige skade  

  1. Brahms

Dobbeltkoncert   

  1. Poulenc

Sinfonietta  

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester