Tix.dk

Event info

Særlig solo-koncert med Beth Hart

Beth Hart har prøvet det meste. Smagt succesens sødme pa° toppen af hitlisterne og knuget sig til en flaske i rendestenen. Hun er blevet forra°dt af sit eget sind og har mærket ligevægtens lyksalighed. For en tid af gangen i hvert fald.

Hver af Beth Harts platinsælgende plader dokumenterer den rutchebanetur, som er hendes liv, men det er live, at Beth Hart cementerer sin evne til at bevæge. Hudløs og intens synger den amerikanske sangerinde som gjaldt det livet og med en appel, sa° alle i salen kan føle flosserne pa° det sind, der ligger bag.

Hudløst ærligt album fra Beth Hart

Og viljen til at sætte sig selv pa° spil live, var lige præcis de´t, der tiltalte den danske producer Rune Westberg. Hvad, han til gengæld ikke forstod, var, hvorfor hendes tidligere plader ikke afspejlede den samme ærlighed fra ende til anden. Sa° han bad Beth Hart om at springe ind i ilden og blive der et helt album igennem – uden at skifte stil fra nummer til nummer, uden at bruge alter egoer og uden partout at skulle skrige sin stemme ud med dyrisk vildskab.

En opfordring der gjorde Beth Hart rædselsslagen.

”Jeg var overbevist om, at sa° ville det blive en dødkedelig plade, og jeg sagde til Rune, at jeg ville indspille en plade med ha°rd rock sideløbende, for sa° ville jeg i det mindste have den i bagha°nden, na°r den anden viste sig at være noget lort.”

Men der blev ikke behov for noget back up album. Allerede efter de første indspilninger gik det op for Beth Hart, at hendes eget nøgne jeg er langt mere inspirerende og interessant end at springe fra den ene forklædning til den anden. At blive i det, var en lektie Westberg og Hart ogsa° overførte til indspilningerne: Alle numre er nemlig indspillet samme dag, som de blev skrevet og uden at have været filtreret gennem andre mennesker og over tid.

”Det betød, at jeg var fuldstændig inde i sangen, na°r vi indspillede, hvilket ogsa° gjorde det meget nemmere at formidle den præcise følelse,” siger Beth Hart.

Sange med historier fra livet i Musikhuset

’My California’ er historier fra livet. Beths liv.

‘Sister Heroine’ (i øvrigt med SLASH pa° gæsteguitar) handler om tabet af søsteren Sharin. Og om at være samlet i familien og føle skyld over at tale om gamle dage, na°r nu der er nogen, der mangler. Og ikke mindst skyld over at være i stand til at føle glæde og grine. ‘Like You and Everyone Else’ handler om kampen for at klare livet, na°r hjernens kemiske balancer hele tiden sender dig fra den ene yderlighed til den anden. Og ønsket om at være som de andre, at høre til, for i sidste ende at erkende, at alle er anderledes et eller andet sted i deres liv.

”Sandheden er, at uden min medicin er jeg ikke stabil. Men sandheden er ogsa°, at livet ikke nødvendigvis slutter med en diagnose - du kan stadig fa° en smuk tilværelse med ægteskab, børn og en fed karriere, selvom du har været nede og mærke mørket.”

Der er ogsa° kærlighedssange, men ‘Love Is The Hardest’ er ikke en af dem.

‘Everybody Is Sober’ beskriver oplevelsen af, at alle andre synes at have tjek pa° tingene og drøne derudaf, mens dit eget liv sejler agterud. Men den handler ogsa° om selvretfærdighed:

”Jeg er en del af 12-trinsprogrammet, og det er vigtigt for mig at forblive ædru, men nogle gange kan folk indenfor programmet blive sa° skide selvhøjtidelige og bedrevidende, hvis de har flere a°r pa° bagen end dig, at jeg nogle gange tænker ’ ga° dog ud og fa° dig en drink - sa° kunne det være, du ville være en rarere fyr’.”

’My California’ er singer-songwriter rock’n’roll uden tilstræbte genre-dikkedarer i stil med ’Learning To Live’, ’Leave The Light On’ samt ’LA Song’.

Og der er ikke nogen tvivl om, at Beth Hart og Rune Westberg har fundet ind til noget helt særligt.
”Mod slutningen af indspilningerne til Sister Heroine’ fik Rune og jeg øjenkontakt, hvorefter vi spontant fløj om halsen pa° hinanden, sa° mine høretelefoner blev revet af i farten. Vi græd og grinte pa° samme tid, fordi vi vidste, at vi havde naglet den. At vi havde skabt noget særligt.”

Oplev Beth Hart bringe albummet til live i Musikhusets symfoniske sal i november.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset