Tix.dk

Event info

Nielsen, Mozart & Haglund

Himmelrummet får krop i tonernes bevægelse, solen kaster glans over dansk musiks største komponist, og klaveret vejrer morgenluft og strålende humør.

Som en lysende bue går solen over himlen – og det samme gør musikken. Først i Carl Nielsens utæmmelige Helios Ouverture, og derefter i den svenske komponist Tommie Haglunds lyttevenlige, men alligevel helt personlige symfoni. Den er inspireret af stjerneskær og himmelrum; Haglund skriver himlen ned på jorden i sit gigantiske kuppelhvælv af en symfoni, der spænder orkestrets instrumenter ud i deres fulde vælde. Symfonien dirigeres af Joachim Gustafsson.

Han er leder af Haglund-festivalen i Halmstad, hvor Aarhus Symfoniorkester også skal spille. Elvira Madigan-koncertens ikoniske toner kalder straks filmbilleder frem på vores indre lærred; musikken perler af overskud og idérigdom. Og ganske vist kender de fleste allerede den langsomme sats, men til denne koncert får vi naturligvis også resten af Mozarts 21. klaverkoncert, som er sprængfyldt med vid,
bid og humør.

Dirigent
Joachim Gustafsson

Solist
Marcos Madrigal
klaver

Værker
C. Nielsen
Helios Ouverture

W. A. Mozart
Klaverkoncert nr. 21, ”Elvira Madigan”

T. Haglund
Symfoni

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester