Tix.dk

Event info

Madsen, Mendelssohn & Beethoven

Åbninger og åbenbaringer. Orkestrets prisbelønnede huskomponist og morgendagens danske violinvirtuos stråler om kap med klassikkens mestre.

Trygge toner med et strejf af nyt: Til denne koncert præsenterer vi to unge danske stortalenter i selskab med de store klassikere.

Mendelssohns violinkoncert hører til de mest elskede violinkoncerter og bliver kaldt for ”Hjertets juvel”. Med god grund; den funkler af inderlighed og varme. Vi har lagt juvelen i hænderne på en af Danmarks bedste unge violinister, Alva Holm. Hun vandt Den Danske Strygerkonkurrence i 2018, hvor hun ikke bare fik førsteprisen, men også Aarhus Symfoniorkesters pris. Derfor glæder vi os meget til at spille sammen med hende igen.

Koncerten byder også på en chance for at opleve en vaskeægte uropførelse fra Aarhus Symfoniorkesters huskomponist, Allan Gravgaard Madsen, hvis indledede Ouvert’ glider ubesværet over i Mendelssohn. Endelig fortsætter fejringen af Beethovens fødselsdag lidt endnu med hans vidunderlige syvende symfoni, der stråler af livsbekræftende spilleglæde.

Dirigent
Marc Soustrot

Solist
Alva Holm
violin

Værker
A. G. Madsen
Ouvert’ (uropførelse)

F. Mendelssohn
Ruy Blas-ouverture

F. Mendelssohn
Violinkoncert i e-mol

L. v. Beethoven
Symfoni nr. 7

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester