Tix.dk

Event info

Danmarks Underholdningsorkester kan i dag løfte sløret for en spektakulær 50-års jubilæumskoncertudgave af den tidsløse rockmusical JESUS CHRIST SUPERSTAR.

I oktober 2020 er der igen mulighed for at opleve Jesus’ sidste dage, set gennem verdenshistoriens største antihelt Judas’ øjne, når Danmarks Underholdningsorkester kan præsentere en 50-års jubilæumskoncertudgave af Andrew Lloyd Webber og Tim Rices rockmusical JESUS CHRIST SUPERSTAR. Koncerten markerer 50-året for udgivelsen af det konceptalbum, der dannede grundlag for musicalen. 

JESUS CHRIST SUPERSTAR er en af historiens største musicalsucceser
JESUS CHRIST SUPERSTAR blev det store gennembrud for Andrew Lloyd Webber og Tim Rice i 1970’erne. De havde tidligere samarbejdet om musicalerne The Likes of Us og Joseph, men det var først med JESUS CHRIST SUPERSTAR, at makkerparret for alvor brød igennem.

Vejen var dog lang, da de i begyndelsen ikke kunne finde en producer, der ville sætte musicalen op. De udgav derfor i stedet JESUS CHRIST SUPERSTAR som konceptalbum i 1970. Albummet blev en kæmpe succes og toppede hitlisterne i USA.

Efterspørgslen på en musical var derefter enorm, og allerede året efter i oktober 1971 fik musicalen premiere på Broadway som en af teaterhistoriens første rockede musicals. I 1972 var turen kommet til West End, hvor den fik premiere på det prestigefyldte Palace Theatre. Her spillede den frem til 1980, og da den blev pillet af plakaten, havde den spillet hele 3,358 forestillinger, hvilket var rekord på West End på det tidspunkt.

I 1972 kunne musicalen også opleves i Danmark for første gang, hvor den fik premiere i det daværende Falkoner Centret. Siden har den spillet adskillige gange over hele landet og har været fremført i en række koncertudgaver – bl.a. som kirkekoncerter i 2013, 2015 og 2016 med dirigent Andreas Vetö.

Danmarks Underholdningsorkesters musicalkoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR markerer 50-året for albummet og skal hermed optræde i Musikhuset i oktober næste år. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus