Tix.dk

Event info

Vældige Wagner 

Valkyrier, mytiske riddere og sagnomspundne kærestepar tørner sammen i et musikalsk ragnarok af dimensioner. Kæmpen Segerstam holder for i årets spektakulære Wagner-galla. 

Musikalsk profet, kunstnerisk visionær og personligt kontroversiel: Wagner er en omstridt personlighed, men hans bidrag til musikken kan ikke overvurderes – både teknisk og kunstnerisk. Han gav verden enorme dramaer, der skildrer kærlighed, bedrag og heltemodighed i deres mest yderligtgående former, og for mange musikelskere er Wagners operaer det ypperste: Store historier med endnu større musik. 

Det kræver tilsvarende vældige solister, og med sig på scenen har 1. gæstedirigent Leif Segerstam to af de stærkeste solister, vi har hørt i Aarhus i de seneste år. Ægteparret Elena Batoukova-Kerl og Torsten Kerl kunne Aarhus-publikummet senest opleve i en uforglemmelig opførelse af Gurrelieder i 2018. Torsten Kerl er Wagner-specialist og synger jævnligt de store partier, blandt andet ved Glyndebourne-festivalen og Salzburger-festspillene, og Elena Batoukova-Kerl har sunget ved Bayreuth-festspillene og med Wienerfilharmonikerne. 

Dirigent

Leif Segerstam 

Solister

Elena Batoukova-Kerl, sopran

Torsten Kerl, tenor 

Værker

Wagner:

Tristan og Isolde; Ouverture

Tristan og Isolde; Liebestod

Valkyrien; Ouverture til 3. akt (Valkyrieridtet)

Valkyrien; “Ein Schwert verhieß mir der Vater” (Siegmund & Sieglinde)

Parsifal; Forspil

Parsifal; “Amfortas! Die Wunde...” (2. akt)

Tannhäuser; Ouverture

Tannhäuser; “Inbrunst im Herzen...” (Romerzählung, 3. akt)

Götterdämmerung; “Starke Scheite schichtet er auf...” (Brünnhild, 3. akt) 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester