Tix.dk

Event info

Hudna er et af Danmarks vigtigste navne, når det gælder grænsebrydende kreativitet og musikalsk nytænkning inden for Roots & Hybrid. En trio, som arbejder med fornyelse og tradition i musikken. Hudna betyder våbenhvile på arabisk.

Bandet har sin base i Aarhus, men medlemmerne har rødder i Norden, Anatolien og Mellemøsten. Med udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Hudna en ny lyd, der bedst kan beskrives som nyfortolkninger af tyrkiske folkemelodier sammensmeltet med nordisk folk og psykedelisk rock.

Hudna har hurtigt opnået anerkendelse for deres fremragende udgivelser og liveoptrædener. Deres første single udkom i 2013 og gav dem en DMA World. Deres selvbetitlede debutalbum udkom i 2014, hvorefter de modtog endnu en DMA World samme år.

I marts 2018 har Hudna modtaget to priser: En Danish Music Awards Folk 2017 for Årets Bedste Global Roots Udgivelse, og HUDNAS balgamaspiller og vokalist Orhan Özgür Turan fik prisen som Årets Bedste Global Roots Artist.

Hudna's karakteristiske lyd, deres intimitet og nærvær på scenen har hurtigt opnået anerkendelse både i ind- og udlandet. Bandet har spillet både på de små og store festivaler: Roskilde Festival, SPOT, Folk & Fæstival, Vinter Jazz , Roots & Hybrid Festival , Det Turkise Telt , Aarhus Jazz Festival (sammen med Tinariwen dessert blues band fra Mali),Tønder Festival ( Folk Spot Denmark ) koncerter for EU delegationerne i Istanbul og Ankara, samt nogle koncerter i Sverige og Norge.

Hudna skaber en åben og mangfoldig atmosfære og leverer et levende og virtuost show og viser en lys fremtid for et multikulturelt, globalt indstillet Danmark, der kan bevare egne rødder og byde andre velkommen.

Line up:

Orhan Özgür Turan – baglama, og vokal
Søren Bigum – Guitar, bass pedal
Yossi Karutchi – Rammetrommer

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset